AIS
Automatic Identification System, ofwel AIS, is een wereldwijd ingevoerd systeem in de beroepsvaart. Een schip, uitgerust met een AIS klasse A transponder, zendt gegevens over zijn identiteit en huidige reis, maar ook gegevens van GPS en andere sensoren uit naar andere schepen in de buurt via de VHF frequenties. Apparatuur in de beroepsvaart moet...
Automatic Identification System, ofwel AIS, is een wereldwijd ingevoerd systeem in de beroepsvaart. Een schip, uitgerust met een AIS klasse A transponder, zendt gegevens over zijn identiteit en huidige reis, maar ook gegevens van GPS en andere sensoren uit naar andere schepen in de buurt via de VHF frequenties. Apparatuur in de beroepsvaart moet voldoen aan de AIS klasse A, terwijl op pleziervaart ook AIS klasse B apparatuur is toegestaan. Klasse B apparatuur zendt minder frequent uit en zendt minder gegevens uit. Verzonden worden wel eigen identificatie en GPS gegevens.
Meer

AIS Er zijn 22 producten

Subcategorieën

 • Accessoires

  AIS accessoires

 • Duikers
  AIS noodsystemen voor duikers
 • Noodbaken

  Vanaf januari 2010 is de AIS SART opgenomen in de GMDSS regels als een alternatief voor de radar SART. De AIS SART geeft, zoals de naam al zegt, een AIS signaal af. De AIS SART heeft een ingebouwde GPS en zendt elke minuut een serie van 8 boodschappen uit, 4 in de A band en 4 in de B band in een tijdsbestek van 14 seconden. Dit is relatief lang om te voorkomen dat er een uitzending verloren gaat door golven. Dit AIS signaal zal op een daarvoor geschikte plotter zichtbaar worden als een (rode) cirkel met een kruis erdoorheen.

 • Ontvanger

  AIS ontvangers ontvangen AIS informatie van naburige schepen

 • Transponder

  Een schip, uitgerust met een AIS klasse A transponder, zendt gegevens over zijn identiteit en gegevens van GPS uit naar andere schepen in de buurt via de VHF frequenties.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 22 items
Toont 1 - 12 van de 22 items