• Nieuw

McMurdo G5 SMARTFIND AUTO

€ 839,00
Inclusief belasting

De G5 SMARTFIND PLUS heeft alle geavanceerde functies van de standaard E5 SMARTFIND met een hi-performance geïntegreerde meerkanaals GPS die een typische locatienauwkeurigheid van minder dan +/- 62 m geeft. 

Aantal

McMurdo heeft een lange geschiedenis van het leveren van hoogwaardige noodapparatuur aan de commerciële scheepvaart-, IMO- en SOLAS-markten. De SmartFind EPIRB-reeks zet deze traditie voort met de meest compacte, technisch geavanceerde en robuuste eenheid tot nu toe. De niet-gevaarlijke batterij maakt verzending snel en eenvoudig, waarbij ervoor wordt gezorgd dat schepen niet onnodig worden vertraagd, ongeacht waar ze zich bevinden, wanneer een vervangende eenheid is vereist. SmartFind EPIRB's zijn beschikbaar in een handmatige beugel of een door SOLAS goedgekeurde automatische behuizing.

De nieuwe McMurdo SMARTFIND Plus voldoet aan de eisen van zowel commerciële zeevarenden als recreatieve watersporters en luidt de komst in van de volgende generatie EPIRB-technologie, geïntegreerd met een hoogwaardige multi-channel geïntegreerde GPS die een typische locatienauwkeurigheid geeft van minder dan +/- 62 m voor verbeterde positielocatie en wordt geleverd met een door SOLAS goedgekeurde Auto Float Free-behuizing.

De G5 SMARTFIND PLUS heeft alle geavanceerde functies van de standaard E5 SMARTFIND met een hi-performance geïntegreerde meerkanaals GPS die een typische locatienauwkeurigheid van minder dan +/- 62 m geeft. De toevoeging van een GPS-ontvanger aan de EPIRB zorgt ervoor dat de exacte positie van een slachtoffer wordt doorgegeven aan de reddingsdiensten. Dit kan op zijn beurt de snelheid van herstel verbeteren door regelmatig de positie van het baken bij te werken.

De Smartfind Plus GPS EPIRB is ontworpen om de levensreddende mogelijkheden van conventionele bakens verder te verbeteren. Het standaard Global Positioning System (GPS) maakt gebruik van een array van 27 satellieten en biedt doorlopende positionele informatie met een typische nauwkeurigheid van ongeveer 30 meter. Een 406MHz EPIRB zoals de Smartfind Plus of Fastfind Plus PLB heeft een ingebouwde GPS, wanneer het baken in een noodgeval wordt geactiveerd, wordt positionele informatie opgenomen in het noodbericht dat het uitzendt. Deze integratie van positie-informatie overwint het locatieprobleem bij het gebruik van geostationaire satellieten en kan de tijd die het duurt voordat de SAR-autoriteiten ter plaatse komen aanzienlijk verminderen. Wanneer de reactiesnelheid en de nauwkeurigheid van de locatie belangrijke overwegingen zijn, biedt de Smartfind GPS EPIRB de beste prestaties.

De Auto Float Free Housing voldoet aan de SOLAS-vereisten en zal de EPIRB automatisch inzetten wanneer deze onder water is ondergedompeld tot een diepte van minder dan 2 - 4 meter in de zee.

Kenmerken

  • Internationaal goedgekeurd
  • Verzendt op 406 en 121,5 MHz
  • krachtige multi-channel geïntegreerde GPS met een typische locatienauwkeurigheid van minder dan +/- 62 m (Plus-versie)
  • Niet-gevaarlijke batterij voor veilig en gemakkelijk transport
  • Unieke CARRYSAFE-beugel beschikbaar voor veilig transport
  • Hoge helderheid LED knippert knipperlicht
  • 60 uitgebreide diagnostische en zelftests tijdens de levensduur van de batterij
  • Eenmaal geactiveerd, verzendt deze minimaal 48 uur
  • Batterijlevensduur van 6 jaar
  • 5 jaar garantie
McMurdo
82-800-002A-223-001-004A G5 SMAR

Datasheet

Gratis MMSI programmeren
Ja